Søgårdsvej

Søgårdsvej

Byggeriet på Søgårdsvej er et en-familie-hus til et ægtepar, der er interesseret i et særligt byggeri der opfylder deres behov og deres klassiske smag, men som samtidig har lidt kant og moderne toner.

Grundideen med huset har været at skabe et hus der således kombinerer moderne byggeskik og bæredygtige materialer med klassiske former og parrets særlige ønsker, samlet i et formsprog der lever op til lokalplanens bestemmelser og det overordnede udtryk i den fremtidige bebyggelse.

Huset placeres nordøstligt på grunden, hvorved der skabes det størst mulige potentiale for udnyttelse af den sydvestlige sol. Husets grundplan er en korsform, der på grunden skaber en række mindre udendørs terasser der kan tages i brug på forskellige tidspunkter af dagen. Mod nordøst placeres et skur og en carport.

Husets disponeres efter solens bevægelse. Ankomsten til huset sker vi den nordlige facade og husets eneste gang-areal er umiddelbart i forbindelse med entreen. 

Ægteparrets soveværelse placeres i korsarmen mod øst, hvorfra der er adgang til et privat badeværelse og en sydvendt terasse. Alle installationstunge funktioner er placeret i umiddelbart nærhed til hinanden, og i forlængelse af det private badeværelse ligger derfor gæstetoilet, bryggers og ud mod fællesrummet køkkeninstallationer.

I korsformens centrum er der placeret et åbent køkken, der ligger i forbindelse med spisestue i syd og opholdsstue i vest. De tre rum (køkken, spisestue og opholdsstue) opleves som et ubrudt rum, og der er er loft til kip, for at give en særlig rumlig kvalitet til dagligdagsfunktionerne. I dette rum aflæses kernen, med installationer og vådrumsføringer som et massivt volumen, der samler husets praktiske funktioner.
 


 Møbleringsplan

Møbleringsplan


Mod nord ligger to mindre værelser, hvoraf det ene indrettes til kontor og det andet til gæsteværelse. Over disse værelser er der lavet hems, med opbevaringsplads på omkring 15 kvm, inklusiv skunk.

I husets plandisponering adskiller et stort volumen ægteparrets soveværelse fra resten af huset. Dette rumlige element er som det eneste i huset holdt i et anderledes materiale, nemlig tegl, for at betone vigtigheden og for at spille op af områdets historie. 
Husets ydre er holdt i stramme rene linjer og tagudhænget er erstattet af tilbagetrukne tagrender, der bevarer de klare geometriske former. 

Det rene gavlmotiv træder således frem med beklædningstegl monteret på tre af de fire gavle. Her er indarbejdet et højtsiddende vindue, der optager tagets hældning og som lukker den lave øst og vest sol ind i de bagvedliggende rum. Resten af husets facade er udført i samme beklædningstegl.

Mod syd er gavlen ren glas, og understreges i stedet af et udhæng der omkranser det store glasparti. Udhænget skærmer det store glasparti for direkte sollys i sommermånederne, men tillader at det kan trænge ind om vinteren. Således opnås det bedst mulige visuelle indeklima uden at der risikeres overophedning om sommeren.


 Længdesnit

Længdesnit


 
I husets plandisponering adskiller et stort volumen ægteparrets soveværelse fra resten af huset. Dette rumlige element er som det eneste i huset holdt i et anderledes materiale, nemlig tegl, for at betone vigtigheden og for at spille op af områdets historie
 
 

 Tværsnit

Tværsnit



 

 Facadeudsnit

Facadeudsnit


Fakta

Sted:            Søgårdsvej 33, 3080 Tikøb

Bygherre:    Privat

Arkitekt:      Tegnestuen LOKAL
 

Bruttoareal:               130 m2
                                   
Udførelsesperiode:   2017

Status:                        Udført